В медиите

"Грознопис?! Не изисквайте твърде много от детето преди да прочетете това"

Статията излезе в редица медии, където до момента е събрала стотици хиляди гледания.

В ПЪРВИТЕ 7 | В ПРИОБЩИ СЕ | В ОБЕКТИ | В ДНЕВНИК | В PINTEREST | В НОВИТЕ РОДИТЕЛИ

В медиите

В предаването "Малки истории", БНТ1
"Има ли формула, по която да възпитаваме децата си?"

В това издание на "Малки истории" говорим за абдикиралите от ролята на родител, за отстъпилите трона на невръсните си деца, за любителите на шамарите и за неволно влюбените във фалшиви ценности,... и за последствията от всичко това.

Има ли формула, по която да възпитаваме децата си?

Гости в студиото: Анна Влаева – логопед и специалист ранно детско развитие, Ася Демирева – IBCLC консултант по кърмене и лекарски асистент, Иво Иванов - баща на две деца, Невена Басарова – експерт по етикет и Стефан Чолаков – добродеец и баща на 5 деца.

В предаването "Малки истории", БНТ1 "За толерантността на българите"
За толерантността на българите

Толерантни ли сме ние, българите? Приемаме ли различните със сърцето си? Има ли смисъл от лицемерната доброта?

Гости в студиото: Андрей Захариев – журналист и философ, Константин Кунев – специалист „Човешки ресурси“, Анна Влаева – логопед и личностен консултант и Мария Арсова.

В медиите

В предаването "Малки истории", БНТ1
"Важно ли е четенето на приказки?"

За магическата връзка дете - родител. За учителите, които детето само си избира. Гости в студиото по темата: Диана Циркова – психоаналитик, доктор по психология, председател на Асоциация „Българско психоаналитично пространство", Анна Влаева – личностен консултант, Милена Едвиг – майка на 3 деца и Стоян Маринов – баща на 4 деца.Гледайте "Малки истории" в петък от 14:00 часа по БНТ1.

В медиите

В предаването "Малки истории", БНТ1
"За приемното родителство?"

Bulgaria On Air

Брутална детска агресия: Контролът и семействата липсват, учителите трябва да бъдат по-активни

"Откъде идва агресията, можем да търсим причините на много места. Можем да ги търсим в семейството. Когато вкъщи има някаква агресия, макар и само словесна, тя се изразява и при децата. Можем да търсим причината и в локдауна, изолацията. Това са големи деца, които са били много дълго време изолирани вкъщи с компютрите си. Те са били на училище онлайн, но никой не знае какво са правили в свободното си време", посочи специалистът по ранно детско развитие Анна Влаева в студиото на "България сутрин"

В медиите

Експерт: Децата знаят какво е "пожарникар", след пандемията са неадекватни на света

"Интересно е да се види как е построен текстът и как е зададен въпросът. В края на текста е написано: "Ако наистина е станал пожар, трябва да се обадим на 112, за да дойдат пожарникарите". По-надолу въпросът е "Какво е значението на думата "пожарникар?" Децата казват, че се е очаквало от тях да отговорят "професия". Действително въпросът не е зададен да се разбере, че се иска обобщително понятие. Затова повечето ученици са написали "човек, който гаси огъня", обясни специалистът по ранно детско развитие Анна Влаева в студиото на "България сутрин".

В медиите

Деца поглъщат магнитни топчета и лягат пред колите - как да се намесят родителите?децата в тик ток

Само за последната седмица в България имаше два опасни случая на TikTok предизвикателства за деца - за поглъщане на опасни метални топчета и за лягане на пешеходна пътека, изпробвайки реакциите на шофьорите.

В медиите

Интервю по тема за смеха

Всички родители знаят, че е важно да играят заедно с децата си, но можеш ли накратко да ни припомниш още веднъж? Защото вечер сме уморени, трябва да готвим или пък искаме да видим какво се случва с пандемията… и все отлагаме. А не трябва.

Играта е ежедневната репетиция на детето за живота на възрастните. Ако можем да си представим какво си „мисли“ детското подсъзнание, то е: Мама и тати харесват моята игра, значи съм на прав път и се справям добре. Щом отделят време за моите игри, значи дейността ми е важна за тях. Те одобряват какъв възрастен ще стана!

В медиите

Статия: "5 стъпки за укрепване на отношенията между родителите след появата на детето."

В медиите

Подкаст за издателство "Клевър Бук": "Какво се случва с децата ни по време на изолация?"

В медиите

Подкаст за издателство "Клевър Бук": "Трябва ли да говорим с децата за войната?"

В медиите

Статия: "Как да се върнeм на работа след отпуск по майчинство"