Възпитание

Искате да изградите устойчиво възпитание и подобаващо за възрастта поведение на детето?

Доброто възпитание се залага още в първите месеци на бебето по мил и подкрепящ начин. Така възпитанието се превръща в диалог и разбирателство между възрастните и децата. С точните действия и разговори от страна на родителите, кризите в детското поведение отшумяват леко и бързо.

За да надникнете в „природата“ на непослушните деца прочетете част от моята статия, публикувана в родителския портал purvite7.bg:

…..Вероятно ще се изненадате, но е научно  доказано, че непослушните деца са много талантливи в разнообразни направления, изключително артистични, креативни и любознателни. Пакостниците се опитват да привлекат възхищение с „оригинални“, но крайно неприятни ситуации. Като по-малки, те демонстрират креативното си мислене, например с рязане на пердетата и запушване на тоалетната, блокиране на всякаква техника. Арсеналът на порасналите може да включва катерене по покриви и балкони, наводнения в различни сгради, пълнене на ауспуси на случайни (или не) коли със строителна пяна.

„Защо не покажат прекрасните си качества по нормален начин?“, ще попитат всички, които са имали и нямали срещи с особено палави младежи.

Истинската причина е: защото пакостниците се чувстват недооценени!…

Цялата статия можете да прочетете тук

За разбирането на „поведенческия език“ на децата и полагане на добри основи на общуване между деца и родители можете да ползвате  курс “ Трениране на Успешни Родители”, а за бързи “родителски трикове”,  запазете консултация.